Actueel nieuws gezelschapsdieren

 

Vuurwerk

Wij willen u informeren wat u kunt doen om de stress te verminderen in deze periode.
Stress door vuurwerk komt bij 50% van de honden en katten voor. 
Stress kan zich op vele manieren uiten – veel honden gaan rondjes rennen en hard blaffen, soms gaan ze zelfs dingen in de omgeving vernielen of zichzelf verwonden. Stress-signalen zijn soms lastig te zien. Katten trekken zich vaak terug en proberen zich te verstoppen. Hierdoor wordt stress vaak niet herkend.

Als stress, samenhangend met vuurwerk, niet wordt behandeld kan de angst overslaan naar angst voor andere geluiden zoals onweer en harde knallen.

Vuurwerk-angst behandelen betekent een aanpak op korte en lange termijn.

Korte termijn aanpak:

  • Zorg voor een schuilplaats – het liefst op de plek waar uw huisdier toch al beschutting zoekt.
  • Demp het geluid van vuurwerk door radio of tv aan te zetten en sluit gordijnen zodat het lichten minder opvalt.
  • Houd uw huisdier binnen – sluit het kattenluik en zorg dat uw hond niet los kan lopen en bij schrik weg kan rennen. Ook niet los laten lopen in de tuin.
  • Ga niet troosten of bestraffen als uw huisdier angstig is, negeer het angstgedrag.
  • Beloon rustig en kalm gedrag.
  • Geef uw huisdier afleiding d.m.v. nieuwe speeltjes en iets te kluiven op oudejaarsavond en laat hem overdag uit in het bos of een andere rustige plek.

Daarnaast bieden we de volgende ondersteunende middelen aan:

Adaptil / Feliway verdamper:

Dit is een verdamper die in het stopcontact gedaan kan worden. Deze verspreidt een rustgevende stof die alleen door huisdieren waargenomen wordt. Mensen merken hier niets van. Minimaal 2 weken voor oud en nieuw beginnen.

MPS-TOP shirt:

Het MPS-TOP shirt heeft een verstelbare band die een constante druk geeft rond de borstkas. Dit heeft een kalmerend effect en de dieren voelen zich meer beschermd en dus prettiger. Het MPS-TOP shirt is ook te gebruiken bij reisangst en onweer. Het is verstandig om al eerder een MPS-TOP shirt te gebruiken voor uw huisdier en het te combineren met iets leuks (bijvoorbeeld uit wandelen gaan) zodat uw huisdier er op een leuke manier aan kan wennen.MPS_Blauw_Hond_TopShirt.jpg

 

 

 

 

 


Huisdieren Zorgplan

Dierenartsenpraktijk Midden Nederland heeft nu een voordeelplan voor zorgeloos huisdierenbezit. Dit is een makkelijke manier om voor uw huisdier te zorgen. Het Huisdieren Zorgplan is een gezondheidsprogramma dat het mogelijk maakt de preventieve kosten van de zorg voor uw huisdier over een heel jaar te spreiden. U betaalt maandelijks een vast bedrag aan uw dierenarts.
Daarvoor ontvangt uw huisdier onder andere vaccinaties, anti-parasitaire middelen, gezondheidschecks en deskundig advies. Het Huisdieren Zorgplan maakt het u gemakkelijk om het welzijn van uw huisdier te bewaken en geld te besparen.


Hoe werkt het?
Door middel van automatische incasso wordt maandelijks een vast bedrag afgeschreven en kunt u, zonder aanvullende kosten, de producten uit het Huisdieren Zorgplan ophalen bij ons in de praktijk. Daarnaast krijgt u 10% korting op al onze andere producten en diensten. In het Huisdieren Zorgplan zijn ook regelmatige gezondheidschecks opgenomen, zodat eventuele medische problemen in een vroeg stadium kunnen worden gesignaleerd of zelfs voorkomen kunnen worden. Wij hebben een abonnement op maat voor u en uw huisdier gemaakt.


Wat biedt het Huisdieren Zorgplan?
- Jaarlijkse vaccinatie
- Antivlo- en tekenbehandelingen voor een heel jaar
- Wormbehandelingen voor een heel jaar
- Een preventieve gezondheidscheck bij de dierenarts
- 10% korting op al onze producten en diensten


De maandelijkse kosten per plan

Kat 13 euro per maand
Hond < 10 kg 14 euro per maand
Hond 10-25 kg 16 euro per maand
Hond 25-50 kg 19 euro per maand
Hond > 50 kg 22 euro per maand

 

 

 


 

Nieuwe enting tegen leptospirose bij honden

Jaarlijks worden honden gevaccineerd tegen de ziekte van Weill. Deze ziekte is een deel van de ziekte leptospirose. Het nieuwe vaccin - L4 - dient twee keer gegeven te worden met vier weken tussentijd en daarna elk jaar gelijk met de cocktail. 

Elke hond kan besmet raken. Dit kan gebeuren door contact met urine van geïnfecteerde honden. Met name grasvelden, uitlaatplaatsen en stilstaand (zwem)water zijn beruchte besmettingsbronnen. Kleine knaagdieren zoals muizen en ratten spelen een rol bij verdere verspreiding en instandhouding van deze ziekte in het milieu. Besmette dieren kunnen ook mensen infecteren (zoönose). 

Om uw hond zo goed mogelijk tegen deze ziekte te beschermen is vaccineren noodzakelijk.

 

 

Contact

Garderbroekerweg 131a
3774 JC  Kootwijkerbroek

Tel.: 0342-442740
info@dapmiddennederland.nl

Klik hier voor routebeschrijving.

Openingstijden

Doordeweeks zijn wij geopend van 8.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. 

's Zaterdags zijn wij gesloten.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0342-442740.

Naar contact