Gezelschapsdieren algemeen

 

's Ochtends voeren wij operaties uit. Hierbij kunt u denken aan sterilisaties en castraties, het sluiten van navelbreukjes en het verwijderen van bultjes. Wij werken met gasanesthesie, de veiligste manier voor operaties. Daarnaast doen we ook gebitsreinigingen bij gezelschapsdieren. Onze assistentes geven u advies hoe u tandsteen kunt voorkomen. Om een nieuwe gebitsreiniging te voorkomen, hebben wij verschillende preventieve middelen in huis als speciale tandenborstels en tandpasta (met vleessmaak) en speciale kauwsticks (ook geschikt voor honden op een hypoallergeen dieet).    

Wij vaccineren alle soorten huisdieren. Voor het konijn hebben wij de nieuwste entstof beschikbaar, die een jaar beschermt tegen zowel myxomatose als VHD. Daarnaast voeren wij gezondheidskeuringen uit die soms verplicht zijn wanneer u uw huisdieren mee wilt nemen naar het buitenland. Voor meer informatie over huisdieren naar het buitenland kijk op www.licg.nl. Wij hebben geen inloopspreekuren, maar u kunt van tevoren een afspraak maken, waardoor we onnodige wachttijden voorkomen.

Aan de balie kunt u tijdens openingstijden terecht voor middelen tegen vlooien, teken en wormen. Naast de gewone “wormenpil” en “vlooienpipet” hebben wij combinatiemiddelen voor vlooien + teken en vlooien + wormen. Ook hebben wij voor katten een pipet tegen wormen: nooit meer vechten met je kat om er een pil in te krijgen!  

Cinthia heeft een opleiding gevolgd tot voedingsconsulente. Zij kan u advies geven welke voeding het meest geschikt is voor uw hond en hoe u het beste kunt omschakelen naar een nieuw voer. Als de dierenarts een dieetvoer adviseert, zal zij u adviseren in het gebruik hiervan. Daarnaast kunt u bij Cinthia terecht voor een gratis puppyconsult: een informatief consult met betrekking tot voeding, opvoeding, castratie/sterilisatie, enten en ontwormen.

 

Contact

Garderbroekerweg 131a
3774 JC  Kootwijkerbroek

Tel.: 0342-442740
info@dapmiddennederland.nl

Klik hier voor routebeschrijving.

Openingstijden

Doordeweeks zijn wij geopend van 8.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. 

's Zaterdags zijn wij gesloten.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0342-442740.

Naar contact