Ontworming

 

Sinds juli 2008 zijn wormkuren voor paarden receptplichtig geworden, ook wel URA (Uitsluitend op Recept Arts) genoemd. Dit betekent dat aan de balie wormmiddelen alleen nog maar mogen worden afgegeven als een dierenarts hiervoor een recept uitschrijft. Voorwaarde voor het afgeven van een recept is dat de dierenarts het paard waarvoor de wormkuur is kent en het afgelopen jaar heeft bezocht.

Wij adviseren om voorafgaand aan het ontwormen altijd mestonderzoek te laten uitvoeren, omdat blijkt dat ontwormen niet altijd nodig is. Als er te vaak wordt ontwormd (of een te lage dosis ontwormmiddel wordt toegediend), krijgen de wormen met de minste gevoeligheid de kans om zich veel sterker te vermenigvuldigen in vergelijking met gevoeliger wormen; hierdoor worden wormen ongevoelig voor de gangbare ontwormmiddelen.

Met mestonderzoek kan worden bepaald of ontwormen echt nodig is. Vooral oudere gezonde paarden hoeven vaak maar eenmaal per jaar ontwormd te worden. Hierdoor bespaart u geld en vermindert het risico dat de wormen bij uw paard ongevoelig worden. Wij kijken welke wormsoort aanwezig is en welk middel het beste werkzaam is tegen deze worm.

Als u bij ons aan de balie komt voor ontwormmiddelen neem dan mest (zo vers mogelijk) mee zodat wij die kunnen onderzoeken en een gericht advies kunnen geven.

Contact

Garderbroekerweg 131a
3774 JC  Kootwijkerbroek

Tel.: 0342-442740
info@dapmiddennederland.nl

Klik hier voor routebeschrijving.

Openingstijden

Doordeweeks zijn wij geopend van 8.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. 

's Zaterdags zijn wij gesloten.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0342-442740.

Naar contact