Nieuws

 

Gewijzigde openingstijden feestdagen

 

Op de volgende feestdagen zijn wij gesloten:

- Maandag 13 april (2de Paasdag)

- Maandag 27 april (Koningsdag)

- Dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag)

- Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag)

- Maandag 1 juni (2de Pinksterdag)

Uiteraard kunt u ons voor spoedgevallen bereiken op 0342-442740.


 

 

Maatregelen Corona


Zoals u weet zijn er door het hele land maatregelen ingesteld om de verspreiding van het Corona-virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Wij als praktijk volgen hierin het beleid van het RIVM.


• Tijdens de bezoeken van landbouwhuisdieren houden wij 1,5 meter afstand. Ook willen wij u vragen zo veel mogelijk bestellingen telefonisch te plaatsen.
• Thuis visites voor de gezelschapsdieren is op het moment helaas niet mogelijk.
• Als u met uw huisdier op de praktijk komt mag er één persoon met het dier mee naar binnen. Ook dan vragen wij u de 1,5 meter maatregel te waarborgen.
• Wij vragen u uitsluitend met de PIN te betalen.
• Mocht u verkoudheidsklachten hebben zoals hoesten en/of niezen dan willen wij u vragen thuis te blijven.

Wij begrijpen dat sommige maatregelen lastig kunnen zijn maar de gezondheid van ons allemaal staat voorop.

Onze openingstijden blijven hetzelfde, namelijk: van maandag t/m vrijdag van 8.00u – 12.00u en 13.00u – 17.00u
Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar!

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de praktijk: 0342-442740

Bedankt voor uw begrip!

Het team van Dierenartsenpraktijk Midden Nederland

 


 

 

16  oktober INFORMATIEAVOND VUURWERKANGST 
 

Graag nodigen we u uit voor onze vuurwerkangst informatieavond. Deze avond is voor zowel eigenaren met honden die al angstig zijn, als voor eigenaren van puppy’s en/of voor andere geïnteresseerden.

Gedragstherapeute Joan Lamark bespreekt o.a. de volgende punten: Hoe ontstaat angst, hoe werken de zintuigen bij de hond, wat kunt u zelf doen?

Er zijn geen kosten aan verbonden en bent u geen klant bij ons? Geen probleem, ook u bent van harte welkom!
 
Locatie:         Dierenartsenpraktijk Midden Nederland, Garderbroekerweg 131a, 3774 JC Kootwijkerbroek
Datum:          Woensdag 16 oktober 2019
Programma:       19.30u    Inloop met koffie & thee
                         20.00u    Start informatie avond
                         21.30u    Einde informatieavond

We hopen op uw belangstelling en horen graag vóór 5 oktober met hoeveel personen u deze avond wilt bijwonen (gelieve uw hond thuis te laten). Aanmelden kan telefonisch (0342-442740) of per e-mail (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

 

 

Februari = maand van het gebit

 

Deze maand kunt u een afspraak bij de dierenarts maken om naar het gebit van uw huisdier te laten kijken...….. u krijgt dan 50% korting op het consult!

Verder krijgt u deze maand 10% korting op gebitsreiniging/producten.

Bel 0342-442740 en maak een afspraak. 

 

 

 

 

Uitbraak influenza bij paarden

 

Een uitbraak van influenza is momenteel op een aantal stallen geconstateerd.

De faculteit Diergeneeskunde in Utrecht heeft in overleg met de Gezondheidsdienst voor Dieren in  Deventer een nieuwsbericht opgesteld met informatie:


Influenza bij paarden in Nederland
Op dit moment heerst er in Nederland op een flink aantal grotere en kleinere stallen influenza. Voor zover we weten vooral in het zuiden, maar ook in het midden van het land.


Influenza is een zeer besmettelijk griepvirus voor paarden en leidt tot hoge koorts (die vaak over meerdere dagen meerdere pieken vertoont), hoesten en een snotneus. Soms worden ook dikke benen gezien. De dieren zijn vaak erg ziek, willen dagenlang niet eten en hebben vaak weken nodig om weer volledig te herstellen. De tijd tussen het oppikken van de infectie en de eerste symptomen kan variëren van 1 tot 3 dagen, maar is soms ook langer. Paarden kunnen net voor de koortsperiode al virus uitscheiden en doen dat zeker tijdens de koorts. Vaak is behandeling door de dierenarts nodig.


Er zijn verschillende stammen van het influenza virus voor paarden. Op dit moment lijkt een stam te circuleren die niet alleen niet of minder goed gevaccineerde paarden aanpakt, maar ook bij goed gevaccineerde paarden tot ziekte kan leiden, al zijn de symptomen dan doorgaans minder ernstig.


Het dringende advies is om stallen waar een griepuitbraak heerst te sluiten (geen paarden erbij en geen paarden eruit). Verder is het zinvol om door de dierenarts de diagnose door middel van een neusswab van paarden met koorts te laten bevestigen.
Het is van groot belang dat stalhouders en individuele eigenaren zich realiseren dat bij verdenking op een influenza-infectie toch op pad gaan naar andere bedrijven of wedstrijden uitermate onverantwoordelijk is! Ook het organiseren van wedstrijden of evenementen op bedrijven waar een infectie heerst is echt onverstandig én onverantwoordelijk. Equine influenza is duidelijk ‘besmettelijker’ dan rhinopneumonie omdat het virus ‘sterker’ is en makkelijker ook gemakkelijk door de lucht over enige afstand zich kan verspreiden.


Prof.dr. Marianne Sloet – Faculteit Diergeneeskunde, Utrecht  en Dr. Kees van Maanen – Gezondheidsdienst voor Dieren, Deventer

Openingstijden

Doordeweeks zijn wij geopend van 8.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. 

's Zaterdags zijn wij gesloten.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0342-442740.

Naar contact