Schapen en geiten

DIERENARTSENPRAKTIJK MIDDEN NEDERLAND

open van maandag t/m vrijdag
8.00-12.00 en 13.00-17.00 uur

0342-442740 (ook bij spoed)

Algemeen

Aanbevelingen

Gezondheid & medicijnen

Ontworming

Wormmiddelen voor schapen zijn al weer een aantal jaren receptplichtig, ook wel URA (Uitsluitend op Recept Arts) genoemd. Dit betekent dat aan de balie wormmiddelen alleen nog maar mogen worden afgegeven als een dierenarts hiervoor een recept uitschrijft. Voorwaarde voor het afgeven van een recept is dat de dierenarts de  schapen waarvoor de wormkuur is, kent en het afgelopen jaar heeft bezocht.

Helaas worden wij steeds meer geconfronteerd met resistentie tegen de gangbare ontwormmiddelen. Als er te vaak wordt ontwormd (of een te lage dosis ontwormmiddel wordt toegediend) krijgen de wormen met de minste gevoeligheid de kans om zich veel sterker te vermenigvuldigen in vergelijking met gevoeliger wormen; hierdoor wordt de wormpopulatie ongevoelig voor de gangbare ontwormmiddelen.

Met mestonderzoek op onze praktijk kan worden bepaald of ontwormen echt nodig is. Met de uitslag van het mestonderzoek kunnen wij u gericht adviseren. U krijgt van ons een advies welk middel te gebruiken en een plan van aanpak indien resistentie wordt vermoed.

Informatie over en normen voor dierdagdoseringen antibiotica: gddiergezondheid.nl

 

    Handige links

    Informatie over en normen voor dierdagdoseringen antibiotica: gddiergezondheid.nl

    Geen Resultaten Gevonden

    De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.