Algemeen schaap/geit

 

 

Ontworming schaap/geit


 

Wormmiddelen voor schapen zijn al weer een aantal jaren receptplichtig, ook wel URA (Uitsluitend op Recept Arts) genoemd. Dit betekent dat aan de balie wormmiddelen alleen nog maar mogen worden afgegeven als een dierenarts hiervoor een recept uitschrijft. Voorwaarde voor het afgeven van een recept is dat de dierenarts de  schapen waarvoor de wormkuur is, kent en het afgelopen jaar heeft bezocht.

Helaas worden wij steeds meer geconfronteerd met resistentie tegen de gangbare ontwormmiddelen. Als er te vaak wordt ontwormd (of een te lage dosis ontwormmiddel wordt toegediend) krijgen de wormen met de minste gevoeligheid de kans om zich veel sterker te vermenigvuldigen in vergelijking met gevoeliger wormen; hierdoor worden wormen ongevoelig voor de gangbare ontwormmiddelen.


Met mestonderzoek kan worden bepaald of ontwormen echt nodig is. Met de uitslag van het mestonderzoek kunnen wij u gericht adviseren. U krijgt van ons een advies welk middel te gebruiken en een plan van aanpak indien resistentie wordt vermoed.

 

Contact

Garderbroekerweg 131a
3774 JC  Kootwijkerbroek

Tel.: 0342-442740
info@dapmiddennederland.nl

Klik hier voor routebeschrijving.

Openingstijden

Doordeweeks zijn wij geopend van 8.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur. 

's Zaterdags zijn wij gesloten.

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0342-442740.

Naar contact